Hvad er en sms gateway?

En SMS gateway gør, at en computer kan sende og modtage SMS-beskeder til og fra en SMS-kompatibel enhed over mobilnetværket (normalt til en mobiltelefon). SMS gatewayen oversætter derefter den sendte besked og gør, at den kan leveres over netværket til modtageren.

På et tidspunkt var SMS gateways fysiske stykker hardware med SIM-kort og indbyggede antenner. Hver SMS gateway var individuelt forbundet til mobiltelefonnetværk for at sende tekstbeskeder på næsten samme måde som en normal mobiltelefon.

Moderne SMS gateways udsender normalt SMS’er til mobilnetværket via en SMPP-grænseflade, som netværket udstikker.
SMPP er en protokol til udveksling af SMS-beskeder mellem SMSC’er (Short Message Service Centers) og / eller eksterne SMS-enheder (ESME’er).

send sms

Hvad kan man bruge en sms-gateway til?

SMS-nyhedsbreve

En oplagt måde at bruge en SMS gateway på er til at udsende SMS-nyhedsbreve. Når abonnenter tilmelder sig din liste, kan du sende dem et SMS-nyhedsbrev med information om særlige rabatter eller specielle begivenheder.

SMS-grupper

Funktionen SMS-grupper gør, at du kan importere telefonnumre og navne til en modtagerliste, du definerer på forhånd (fx kunder eller medarbejdere). Når listen er klar, kan du bruge en funktion til at indsætte individuelle navne i en standard-besked for at gøre beskederne mere personlige.

SMS til reservationer

En SMS gateway kan også være nyttig for eksempelvis restauranter, der gerne vil give gæster mulighed for at skrive sig selv og/eller bekendte på en gæsteliste via SMS. Navnene fra listen kan nemt eksporteres til Excel og printes ud.

SMS-afstemninger

Du kender sikkert funktionen fra fjernsynet, hvor du kan stemme på din yndlingsdeltager fra Vild med dans eller X Factor. Det er muligt på grund af en SMS gateway. Med SMS2Go kan du også benytte SMS-afstemninger til at registrere dine kunders holdning til et bestemt emne eller spørgsmål. Resultatet af afstemningen kan automatisk eksporteres til Excel.

SMS-notifikationer

Stadig flere webshops bruger en SMS gateway til at holde deres kunder orienteret om ordrestatus og forsendelse af pakker. Læger, tandlæger og frisører bruger systemet til at minde patienter og kunder om, at de har en konsultation. Cykelsmede og værksteder sender en SMS, når bilen eller cyklen er klar til afhentning. Transportselskaber informerer om forsinkelser og aflyste afgange.

SMS-konkurrencer

SMS-konkurrencer er en anden funktion, som en SMS gateway giver. Med denne funktion kan du afholde konkurrencer og lade systemet trække én eller flere vindere helt automatisk. Hvis du selv ønsker at finde en vinder, kan du eksportere alle deltagere, der har svaret rigtigt, til Excel.

Send sms fra computeren

En SMS gateway bliver primært brugt af virksomheder, som bruger SMS i deres daglige arbejde, enten til kundeinformation, påmindelser eller mobil markedsføring. Med SMS2Go får du adgang til en lang række funktioner, som kan forbedre arbejdsgangene eller markedsføringen af din virksomhed.

Du kan bruge vores gateway til at sende SMS’er fra en PC. Hvis du vælger vores SMS gateway-løsning fra SMS2Go får du adgang til en række funktioner til håndtering af din virksomheds SMS-service eller markedsføring. Du kan sende SMS’er fra PC enten gennem vores online brugerflade eller ved at benytte din egen mail klient. Derudover tilbyder vi også tovejskommunikation gennem andre services som eksempelvis Facebook Messenger, Microsoft Teams og meget andet.

Ved at implementere vores API kan du oprette beskeder i din e-mail klient og få dem leveret som SMS’er hos dine modtagere. Du kan sende SMS’er fra PC både til enkelte modtagere og til en gruppe via gruppe SMS.

sms2go code

Hvordan opsætter man en sms gateway?

Hos SMS2Go tilbyder vi en billig prøveperiode, så du kan se, om vores SMS-gateway lever op til dine krav. Uanset om du bruger os som virksomhed, organisation eller privatperson.

Med SMS2Go får du en billig SMS-gateway til din kundekontakt, markedsføring eller begge dele.

Er du i tvivl om hvad billig SMS gateway kan bidrage med til din virksomhed? Ring til os med det samme og lad os have en uforpligtende samtale. Du er også meget velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål.

Fordele ved at vælge en SMS gateway til virksomheder

I dette afsnit følger 12 grunde til, at du skal begynde at bruge SMS-beskeder til din virksomhed. Her fortæller vi, hvordan du nemt kan integrere denne platform sammen med dine andre eksisterende.

 1. Øjeblikkelig levering

SMS-beskeder bliver leveret lynhurtigt, og det er også effektivt – det tager kun sekunder at nå ud til et stort publikum. Denne måde at levere hurtige og direkte beskeder til modtageren er noget, som langt overgår andre former for markedsføring.

 1. Umiddelbare resultater

Når du sender beskeder ud, vil du være i stand til at se hvor mange der har modtaget, åbnet – og vigtigst af alt – reageret på dine beskeder.

I vores system er det desuden muligt at se analyser af, hvordan SMS’erne klarer sig i markedsføringskampagnen.

 1. Personlig

SMS’er er en meget personlig kommunikationsform, fordi de sendes direkte til den individuelle modtager. Det betyder også, at folk ofte reagerer med en mere personlig umiddelbarhed. Dertil kommer at beskeder også kan automatiseres til at inkludere modtagerens navn.

Potentielle kunder er langt mere tilbøjelige til at give dig en e-mail-adresse, end de er til at give deres mobiltelefonnummer, så selvfølgelig er et e-mail-nyhedsbrev et godt supplement til SMS-beskeder, men det viser også, hvor personligt et telefonnummer er for de fleste mennesker. Når du har en kundes telefonnummer er det sandsynligt, at kunderne vil være mere lydhøre over for din besked, fordi de allerede har ”inviteret dig ind”.

 1. Omkostningseffektiv

Ingen andre markedsføringsmetoder giver så markante resultater, især hvis de sammenlignes med traditionelle markedsføringsmetoder, såsom tv, radio eller trykte medier.

 1. Enkelt og let

På grund af sin enkelhed og rækkevidde er SMS blevet en globalt vedtaget kommunikationskanal. Alle ved, hvordan man åbner, læser og sender en besked. Desuden er beskederne korte, konkrete og går direkte til sagen takket være begrænsningen på 160 tegn i en besked.

 1. Global markedsføring

SMS’er er designet til at nå ud til enhver, der har en mobiltelefon og mobildækning. Det betyder, du kan nå millioner af mennesker på et øjeblik, når som helst og hvor som helst.

Det anslås, at der er op til 7 milliarder mobiltelefoner i daglig brug i dag. SMS er en af ​​de få teknologier, der fungerer universelt mellem alle mobiloperatører i verden.

 1. Direkte levering

SMS er blandt de mest direkte måder at kommunikere med klienter på, bortset fra at mødes ansigt til ansigt eller gennem telefonopkald. Fysiske møder og telefonopkald kan være tidskrævende og dyre, så SMS-beskeder er et oplagt valg.

 1. Præcis

Når du først har segmenteret dit publikum, kan du målrette nøjagtigt mod grupper af kunder med en række marketingbudskaber. At forstå, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer, betyder, at du kan forbedre din tilgang for at maksimere salgspotentialet.

 1. Effektiv

Evnen til at planlægge tekstbeskeder betyder, at du kan spare tid i planlægningen af ​​din kampagne. Forskellige beskeder kan målrettes mod forskellige grupper af mennesker, og det giver sig selv, at du ikke behøver skrive hver enkelt besked.

Dette giver mere tid til andre områder af virksomheden eller til at reagere på de leads eller ordrer, som SMS-kampagnen skaffer.

 1. Sporing og analyse

SMS’er kan let spores. De fleste mobiloperatører, som vi samarbejder med, tilbyder leveringsrapporter, som kan være en god kilde til at have hånd i hanke med hvor mange beskeder, der er blevet leveret, så du fuldt ud og nøjagtigt kan vurdere succesen af dine kampagner. Det er brugbar information, som du efterfølgende kan bruge i din næste kampagne.

 1. Pålidelig

Mobiltelefoner har normalt ikke en spam-boks på deres SMS-indbakke. SMS-beskeder er generelt sikrere end e-mail, som kan levere alle slags ondsindede vedhæftede filer. Derudover forsøger mobilnetværket at levere SMS’er over en periode på 48 timer for at tage højde for, at telefoner kan være slukkede eller uden netværksdækning.

 1. SMS vs e-mail

SMS-beskeder har en langt højere “åbningsrate” end e-mail. Derudover risikerer du med e-mail at bruge tid på at sende mails til kunder, som har tilføjet din mailadresse til deres spamfilter. Hvis dine sms’er ikke leveres, får du besked om det gennem vores system.

E-mails har selvfølgelig også deres fordele og er stadig yderst effektive til at kommunikere med kunder og øge salgsmulighederne. Men SMS er faktisk hurtigere og mere sikkert generelt.

Vi tilbyder også NemSMS

NemSMS er en offentlig sms-løsning, hvor du kan modtage servicebeskeder pr. sms fra offentlige myndigheder. Det hedder NemSMS, fordi meningen er, at det skal gøre det nemmere for borgerne at få information fra forskellige offentlige myndigheder.

NemSMS-løsningen giver mulighed for at modtage servicebeskeder pr. sms fra det offentlige, fx om udbetaling af feriepenge eller en påmindelse om en aftale på hospitalet.

Du er ikke automatisk tilmeldt NemSMS, selvom du modtager besked om ny digital post via sms.

En SMS gateway er altså mange ting, og især i markedsføring har SMS’er deres berettigelse, men større virksomheder og offentlige institutioner kan også med fordel benytte en SMS gateway i deres interne og eksterne kommunikation.

automatisk sms

SMS gateway som public service

Vi tilbyder også løsninger til offentlige myndigheder, der har behov for at sende informationer ud til borgerne.

I forbindelse med corona-pandemien har vi eksempelvis håndteret sundhedsmyndighedernes kommunikation med borgerne omkring testsvar samt mange andre opgaver.

Vi har ligeledes været med til at implementere det offentlige NemSMS-system i mange regioner og kommuner.

Prøv os uden binding i 14 dage helt gratis

Du kan roligt teste med vores lille gratis pakke af SMS beskeder.
Alt du skal gøre er at trykke på knappen under denne tekst og oprette din konto.
Du er også meget velkommen til at kontakte os for at høre, hvordan vi kan skræddersy en løsning, der passer til lige præcis dig.

sms2go developer

Vil du spørge om noget?

Send en SMS med dit spørgsmål til 1276 eller

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Det har andre spurgt om (FAQ)

  Kan jeg oprette alle de klubber eller lister jeg vil? 

  Ja – du kan oprette alle de lister du ønsker. Vær dog opmærksom på, at medlemsantallet er afhængigt af abonnementstype. 

   

  Hvad er jeres kapacitet, hvis jeg vil sende til mange tusinde SMS’er på én gang? 

  Vi bulker altid kampagner ud. Vi skelner imellem straks trafik og kampagne trafik. I vores administration er det muligt at vælge prioritet samt queue size. 

   

  Kan jeg modtage svar på mine kampagner? 

  Ja – hvis du vælger at tilkøbe tovejs-trafik på dine lister kan du modtage svar. Svar kan endvidere videresendes til din egen SMS, email og meget andet.