Sådan fungerer en SMS gateway

Når du sender nogen en SMS, sender din telefon denne besked til din mobiloperatørs datacenter, der håndterer SMS’er. Dette datacenter finder ud af, hvor din ven er, og leverer SMS’en til ham eller hende.

Datacentrene bor i din operatørs kernenetværk, hvor den kan tale direkte til andre netværkselementer for at levere beskederne videre.

SMS’er sendes ikke kun via en telefon til en anden. Af og til sender andre applikationer dig også SMS-beskeder, eksempelvis banker, og det er også muligt at stemme via SMS-beskeder til diverse underholdningsprogrammer i TV. Disse applikationer ejes typisk af andre virksomheder end mobiloperatøren. Men: Operatøren ønsker ikke, at eksterne virksomheder skal oprette direkte forbindelse til deres datacentre, der sidder lige i den vigtigste del af deres netværk.

Derfor placerer de applikationsportaler mellem deres datacentre og omverdenen. Disse portaler er forbundet med datacentrene internt i netværket ved hjælp af komplekse applikationsprotokoller, som ligner en mere moderne API på ydersiden, der er nemmere at håndtere for de mennesker, der skal programmere dem.

Så når en ekstern virksomhed laver en fejl og beslutter at sende en million beskeder inden for et minut, vil den ikke nedbringe operatørens kernenetværk.

Udover at beskytte kernenetværket tager applikationsgateways også sig af andre funktioner som belastningsafbalancering, fakturering, godkendelse osv.

sms-operator b2b

En fordel for virksomheder

En SMS Gateway giver dig mulighed for at sende SMS-beskeder fra en web- eller mobilapp til dine kunder og kontakter via et mobilnetværk. Du kan også modtage svar, sende gruppe-beskeder til store kontaktgrupper eller sende individuelle beskeder. De vigtigste fordele for en virksomhed er, at en SMS-gateway oversætter dine beskeder sendt fra internettet til et format, der er kompatibelt med SMS-beskeder og sikrer, at de bliver leveret til den, du har brug for at sende den til.

 • SMS gateways forbinder din web- eller mobilapplikation til en server, der sender SMS-beskeder til dine valgte modtagere.
 • En moderne SMS gateway dirigerer dine beskeder til de mest relevante mobilnetværk, som regel en i samme land som den person, du sender beskeden til.
 • Gatewayen opretter forbindelse til mobilnetværk via en HTTP- eller SMPP-grænseflade (Short Message Peer-to-Peer), så du kan sende beskeder til dine modtagere, uanset hvor de er. Du behøver ikke bekymre dig om leveringsproblemer eller langsomme sendetider.
 • Som du kan se, fungerer SMS gateways på en grundlæggende måde som enhver anden API-forbindelse, som du allerede bruger til at hjælpe med at drive din virksomhed.

Hvad er fordelene ved at bruge en SMS gateway for en virksomhed?

Virksomheder kan have mange grunde til at bruge SMS i enten deres markedsføring eller interne kommunikation.

En SMS gateway giver virksomheder mulighed for at sende og modtage SMS’er via en computer. Ved at dirigere disse beskeder til mobilnetværket er virksomheder i stand til at udnytte, at 98% af alle SMS-beskeder bliver åbnet. Fordelene slutter ikke her. Her kommer nemlig fem grunde til, at din virksomhed skal vælge en SMS-gateway som en del af sit kommunikationsarsenal:

 1. Hastighed

At levere meddelelser til dine kunder er én ting. Men det er vigtigt, at du gør det på en hurtig og rettidig måde. 90% af SMS-beskeder læses inden for de første 3 minutter efter modtagelse. Dette sikrer, at dine meddelelser bliver læst, når du har brug for dem. SMS-software gør også oprettelse og afsendelse af meddelelser til en hurtig og nem opgave. Ved hjælp af vores løsninger hos SMS2Go kan din virksomhed eller organisation skrive og sende en SMS til hundreder af kontakter på få sekunder.

 1. Omkostningseffektiv

Annoncering og andre former for forbrugerkommunikation kan være meget dyre i nutidens konkurrenceprægede markedsføringsverden. Men selv om priserne meget vel kan være på vej op på online markedsføring, behøver det ikke koste en bondegård at være i kontakt med din målgruppe. Med vores SMS-platform kan du sende SMS-beskeder til meget overkommelige priser.

Kommunikation via en SMS-gateway giver også et betydeligt investeringsafkast (ROI). Tekstbeskeder har en utrolig klikrate på 36%. Det vil sige, at 36% af læserne klikker på linket, hvis du sender et link til dem.

Dette gør SMS til det perfekte værktøj til at linke til dit websted, øge engagementet eller give nyheder og opdateringer.

 1. Pålideligt

I mere end 25 år har SMS været en af ​​de mest pålidelige kommunikationskanaler i verden. E-mail- og mobilannoncer kæmper fortsat mod spamfiltre og ad-blockere. SMS, derimod, er en nem og direkte måde at kommunikere med potentielle kunder. SMS er også en pålidelig måde at skabe en ægte tovejssamtale på. På den måde er SMS-beskeder også en god mulighed for at skabe et forhold til kunderne.

 1. Universel platform

En af grundene til, at SMS er så effektiv, skyldes at alle i dag har en mobiltelefon. Der er i øjeblikket omkring 5,1 milliarder mobilbrugere over hele verden. Populære onlinemeddelelsestjenester som Facebook Messenger, WhatsApp og WeChat er blokeret i mange lande. Derfor er en SMS gateway den ideelle løsning til at oprette forbindelse til forbrugere der hvor de findes – på mobiltelefonen. I tillæg til at alle har en mobiltelefon, er SMS-tjenester også tilgængelige på alle mobiltelefoner næsten uanset hvor gammel telefonen er og hvilke funktioner den i øvrigt har.

 1. Integrérbar

Hver virksomhed bruger forskellige software og processer. Heldigvis kan SMS-software integreres i disse programmer gennem en såkaldt API. Dette giver virksomheder mulighed for problemfrit at indføre SMS i eksisterende CRM-værktøjer og infrastruktur. Når virksomheder kobler sig til vores SMS gateway gennem en API giver det dem potentielt mulighed for at sende SMS’er fra den software de i forvejen kender. Vi integrerer med alle systemer og er eksperter i at hjælpe dig til den rigtige løsning. Hvilket kodesystem (eks: C#, JAVA, PHP, ASP.NET, JSON) i anvender er ligegyldigt, da vi er kompatible med alt.

Hvad kan man bruge en sms-gateway til?

SMS-nyhedsbreve

En oplagt måde at bruge en SMS gateway på er til at udsende SMS-nyhedsbreve. Når abonnenter tilmelder sig din liste, kan du sende dem et SMS-nyhedsbrev med information om særlige rabatter eller specielle begivenheder.

SMS-grupper

Funktionen SMS-grupper gør, at du kan importere telefonnumre og navne til en modtagerliste, du definerer på forhånd (fx kunder eller medarbejdere). Når listen er klar, kan du bruge en funktion til at indsætte individuelle navne i en standard-besked for at gøre beskederne mere personlige.

SMS til reservationer

En SMS gateway kan også være nyttig for eksempelvis restauranter, der gerne vil give gæster mulighed for at skrive sig selv og/eller bekendte på en gæsteliste via SMS. Navnene fra listen kan nemt eksporteres til Excel og printes ud.

SMS-afstemninger

Du kender sikkert funktionen fra fjernsynet, hvor du kan stemme på din yndlingsdeltager fra Vild med dans eller X Factor. Det er muligt på grund af en SMS gateway. Med SMS2Go kan du også benytte SMS-afstemninger til at registrere dine kunders holdning til et bestemt emne eller spørgsmål. Resultatet af afstemningen kan automatisk eksporteres til Excel.

SMS-notifikationer

Stadig flere webshops bruger en SMS gateway til at holde deres kunder orienteret om ordrestatus og forsendelse af pakker. Læger, tandlæger og frisører bruger systemet til at minde patienter og kunder om, at de har en konsultation. Cykelsmede og værksteder sender en SMS, når bilen eller cyklen er klar til afhentning. Transportselskaber informerer om forsinkelser og aflyste afgange.

SMS-konkurrencer

SMS-konkurrencer er en anden funktion, som en SMS gateway giver. Med denne funktion kan du afholde konkurrencer og lade systemet trække én eller flere vindere helt automatisk. Hvis du selv ønsker at finde en vinder, kan du eksportere alle deltagere, der har svaret rigtigt, til Excel.

sms muligheder

En SMS gateway kan bruges til mange flere ting

 •   Strømsvigt – Informer dine kunder hurtigt, hvis der opstår et strømsvigt.
 •   Politi/brandvæsen – Hold medarbejdere opdateret løbende i forbindelse med aktioner eller pludseligt opståede begivenheder.
 •   Store virksomheder (lufthavne, forlystelsesparker, sygehuse) – få hurtigt omdirigeret arbejdskraft til de områder, hvor behovet er størst.
 •   Transportfirma – Intern kommunikation om eksempelvis forsinkelser og statusmeddelelser til kunden om, hvornår hun kan forvente at modtage sin pakke.
 •   Vejr – opdatering om afbrydelser/aflysninger af åbningstider, drift, transport eller andre udfordringer.
 •   Energiselskaber – informering af kunder om planlagte afbrydelser af fjernvarme på grund af kabelarbejde eller andet
 •   Skoler/andre uddannelsesinstitutioner – Information til elever om ændringer i skemaet eller i forbindelse med eksamen
 •   Oplysning kommunalt – Besked til borgere om vigtige beskeder i deres e-mail. Eks. ”Du har modtaget vigtig besked fra kommunen”
 •   Oplysning fra virksomhed – Automatiske beskeder som: ”Tak for din bestilling, Vi har sendt ordrebekræftelse og faktura til din email.”

Vi har stor stor erfaring i at samarbejde med det offentlige. Vi har eksempelvis været med til at implementere det offentlige NemSMS-system i mange regioner og kommuner.

NemSMS er en offentlig sms-løsning, hvor du kan modtage servicebeskeder pr. sms fra offentlige myndigheder. Løsningen kaldes for NemSMS, fordi det skal gøre det nemmere for borgerne fx at huske aftaler med det offentlige.

sms-gateway b2b

Kontakt os for at høre mere om vores SMS gateway

SMS2Go Gateway er som en de få rigtige SMS leverandører i DK direkte forbundet til de danske teleselskaber. Det betyder kortest vej til modtager og dermed den sikreste måde at få leveret budskabet.

Hos SMS2Go tilbyder vi en billig prøveperiode, så du kan se, om vores SMS-gateway lever op til dine krav. Uanset om du bruger os som virksomhed, organisation eller privatperson.

Med SMS2Go får du en billig SMS gateway til din kundekontakt, markedsføring eller begge dele.

Vi har måske Danmarks bedste og mest stabile beskedplatform, som siden 2004 er gennemtestet og brugt af de største virksomheder og offentlige institutioner i Danmark.

Du kan kontakte os på kontakt@cim-mobility.dk

Prøv os uden binding i 14 dage og helt gratis

Du kan roligt teste med vores lille gratis pakke af SMS beskeder 

sms2go developer

Er der noget du vil spørge om?

Send en SMS med dit spørgsmål til 1276 eller

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Det har andre spurgt om (FAQ)

  Kan jeg oprette alle de klubber / lister jeg vil? 

  Ja – du kan oprette alle de lister du ønsker. Vær dog opmærksom på at medlemsantallet er afhængig af abonnements type. 

   

  Hvad er jeres kapacitet hvis jeg vil sende til mange tusinde på en gang? 

  Vi bulker altid kampagner ud. Vi skelner imellem straks trafik og kampagne trafik. I vores administration er det muligt at vælge prioritet samt Queue size. 

   

  Kan jeg modtage svar på mine kampagner? 

  Ja – hvis du vælger at tilkøbe 2-vejs trafik på dine liste kan du modtage svar. Svar kan endvidere videresendes til din egen SMS, Mail mv.