Sådan opretter du en SMS gateway hos SMS2GO

Når der afsendes en SMS-besked til en bruger som har SMS2GO app’en installeret og aktiveret, sendes den automatisk som en push besked.

De-aktiverer brugeren app’en igen, modtages den som almindelig SMS igen.

Der skal ikke foretages nogen ændringer på den måde, I sender SMS på.

Alt sammen styres på SMS2GO serveren.

Det er gratis at aktivere SMS2GO App for jer som kunde.

 

Sådan kommer du i gang:

 1. SMS2GO App skal aktiveres i SMS2GO admin for de systemer, som må anvende app’en.
 2. Brugerne skal nu downloade og aktivere SMS2GO App fra Google Play Store eller Apple App Store.
 3. I app’en indtastes landekoden samt telefonnummer.
 4. klik “REQUEST CODE”.
 5. Brugeren modtager nu aktiveringskoden, som indtastes.
 6. Klik “Godkend” for at bruge app’en.
 7. Hvis brugeren ikke længere vil bruge app’en, skal brugeren blot klikke log ud i menuen.

 Du kan ikke få aktiveringskoden tilsendt til en anden mobil end din egen. Aktiveringskoden virker kun en gang.

sms2go app eksempel

Hvad kan man bruge en sms-gateway til?

SMS-nyhedsbreve

En oplagt måde at bruge en SMS gateway på er til at udsende SMS-nyhedsbreve. Når abonnenter tilmelder sig din liste, kan du sende dem et SMS-nyhedsbrev med information om særlige rabatter eller specielle begivenheder.

SMS-grupper

Funktionen SMS-grupper gør, at du kan importere telefonnumre og navne til en modtagerliste, du definerer på forhånd (fx kunder eller medarbejdere). Når listen er klar, kan du bruge en funktion til at indsætte individuelle navne i en standard-besked for at gøre beskederne mere personlige.

SMS til reservationer

En SMS gateway kan også være nyttig for eksempelvis restauranter, der gerne vil give gæster mulighed for at skrive sig selv og/eller bekendte på en gæsteliste via SMS. Navnene fra listen kan nemt eksporteres til Excel og printes ud.

SMS-afstemninger

Du kender sikkert funktionen fra fjernsynet, hvor du kan stemme på din yndlingsdeltager fra Vild med dans eller X Factor. Det er muligt på grund af en SMS gateway. Med SMS2Go kan du også benytte SMS-afstemninger til at registrere dine kunders holdning til et bestemt emne eller spørgsmål. Resultatet af afstemningen kan automatisk eksporteres til Excel.

SMS-notifikationer

Stadig flere webshops bruger en SMS gateway til at holde deres kunder orienteret om ordrestatus og forsendelse af pakker. Læger, tandlæger og frisører bruger systemet til at minde patienter og kunder om, at de har en konsultation. Cykelsmede og værksteder sender en SMS, når bilen eller cyklen er klar til afhentning. Transportselskaber informerer om forsinkelser og aflyste afgange.

SMS-konkurrencer

SMS-konkurrencer er en anden funktion, som en SMS gateway giver. Med denne funktion kan du afholde konkurrencer og lade systemet trække én eller flere vindere helt automatisk. Hvis du selv ønsker at finde en vinder, kan du eksportere alle deltagere, der har svaret rigtigt, til Excel.

Hvad er en SMS gateway?

En SMS gateway gør, at en computer kan sende og modtage SMS-beskeder til og fra en SMS-kompatibel enhed over mobilnetværket (normalt til en mobiltelefon). SMS gatewayen oversætter derefter den sendte besked og gør, at den kan leveres over netværket til modtageren.

 

Når du sender nogen en SMS, sender din telefon denne besked til din mobiloperatørs datacenter, der håndterer SMS’er. Dette datacenter finder ud af, hvor din ven er, og leverer SMS’en til ham eller hende.

Datacentrene findes i din operatørs kernenetværk, hvor den kan tale direkte til andre netværkselementer for at levere beskederne videre.

SMS’er sendes ikke kun via en telefon til en anden. Af og til sender andre applikationer dig også SMS-beskeder, eksempelvis banker, og det er også muligt at stemme via SMS-beskeder til diverse underholdningsprogrammer i TV. Disse applikationer ejes typisk af andre virksomheder end mobiloperatøren. Men: Operatøren ønsker ikke, at eksterne virksomheder skal oprette direkte forbindelse til deres datacentre, der sidder lige i den vigtigste del af deres netværk.

Derfor placerer de applikationsportaler mellem deres datacentre og omverdenen. Disse portaler er forbundet med datacentrene internt i netværket ved hjælp af komplekse applikationsprotokoller, som ligner en mere moderne API på ydersiden, der er nemmere at håndtere for de mennesker, der skal programmere dem.

Så når en ekstern virksomhed laver en fejl og beslutter at sende en million beskeder inden for et minut, vil den ikke nedbringe operatørens kernenetværk.

Udover at beskytte kernenetværket tager applikationsgate.

sms2go code
sms2go app

Hvorfor skal du bruge en SMS gateway?

En SMS gateway bliver brugt af mange virksomheder og organisationer til at sende beskeder ud til et stort antal mobilnumre ad gangen. Det kan være beskeder, der markedsfører virksomheden, men det kan også være praktiske informationer fra en virksomhed til en kunde – eksempelvis om hvornår en kundes pakke bliver leveret.

I det offentlige bliver SMS gateways også brugt flittigt. Det kan eksempelvis være læger, tandlæger, kommuner eller staten der benytter SMS-beskeder som en mulighed for at kommunikere med borgerne.

I det offentlige findes der er SMS-system, der hedder NemSMS.

NemSMS er en offentlig sms-løsning, hvor du kan modtage servicebeskeder pr. sms fra offentlige myndigheder. Løsningen kaldes for NemSMS, fordi det skal gøre det nemmere for borgerne fx at huske aftaler med det offentlige.

Hos SMS2Go har vi stor erfaring med at implementere dette NemSMS-system i forskellige regioner og kommuner.

SMS2Go som

markedsførings-redskab

Hvis du synes SMS-markedsføring lyder komplicerert, så skal du ikke blive bekymret.

Det er ikke noget mysterium, at udviklingen af relationer med kunderne kræver arbejde. Hvis du vil nå ud til dine kunder, kan du ikke vente på, at de kommer til dig. Du skal være proaktiv og møde dem, hvor de er.

Det er selvfølgelig ikke nogen god idé at tage hjem til hver enkelt kunde og banke på døren hos dem – det ville være tosset. Men du kunne gøre det næstbedste.

Send en SMS til dem.

Jo mere knytte folk bliver til deres telefoner, jo mere bliver SMS-beskeder den mest direkte kontaktlinje. Dette har gjort SMS-markedsføring til en af de mest effektive former for kommunikation med kunder. Når det gøres korrekt.

sms til email til grupper
checklist

Hvad er ”best practises” for markedsføring gennem SMS?

Sørg for, at dine kontakter har tilmeldt SMS

SMS er en meget effektiv og direkte kommunikationslinje til kunden. Men der er mange regler, som du bør overveje, når du planlægger din SMS-marketingstrategi. Den første og vigtigste af disse er, at du har tilladelse fra dine kontakter til at sende dem SMS-beskeder.

Næsten alle SMS’er bliver åbnet og læst, men det hjælper dig ikke, hvis du sender beskeder til folk, der ikke ønsker dem. Derudover er det i de fleste lande obligatorisk at indhente tilladelse til at sende SMS’er med markedsføringsindhold.

Vær opmærksom på, hvornår du sender dine SMS’er.

I modsætning til e-mail, som kun tjekkes et par gange dagligt (højst), åbner folk SMS-beskeder næsten øjeblikkeligt. Dette er fantastisk til presserende meddelelser, men det er en dårlig idé at udnytte denne magt til at forstyrre potentielle kunder på døgnets små timer.

Ville du løbe ud for at bruge en rabatkupon, der lige har vækket dig klokken 2 en onsdag nat? Det ville vi heller ikke.

Nogle lande har endda love om, hvornår du kan sende marketing-beskeder (f.eks. tillader Frankrig ikke sms-markedsføring søndage, helligdage eller på noget tidspunkt efter kl. 22.00).

Medtag din virksomheds navn i dine meddelelser.

Når der sendes sms-beskeder i et stort antal, sender de fleste udbydere dem via en kortkode, hvilket betyder, at dine kontakter ikke ved, at den kommer fra dig. Derfor er du nødt til at fortælle dine kontakter, hvem der i det hele taget sender meddelelsen.

Brug SMS til at supplere resten af ​​din digitale marketingstrategi

Skønheden ved digital markedsføring er, at der er så mange kanaler, som du kan bruge til at interagere med dine kunder. Alle disse kanaler er forbundet for at skabe et marketings-kommunikationssystem, der gør det muligt for virksomheder at opbygge relationer med kunder og kundeemner i stor skala.

SMS og e-mail marketing er to kanaler, der komplimenterer hinanden. Du kan oprette kampagner gennem begge kanaler, hvor du bruger e-mail til de mere detaljerede oplysninger og SMS til at kommunikere mere tidsfølsomme eller presserende oplysninger.

Over halvdelen af befolkningen er tilmeldt NemSMS

Men én ting er at bruge SMS-beskeder i markedsføringsøjemed. En anden er, at offentlige institutioner såsom kommuner, regionerne og staten kan benytte sig af SMS’er som kommunikationsform gennem den fælles offentlige løsning NemSMS.

Denne løsning har SMS2Go stor erfaring med at implementere for offentlige institutioner, og det er ikke uden grund, at flere og flere offentlige institutioner kommer med på bølgen.

Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der i fjerde kvartal 2020 var 3.132.791 danskere tilmeldt NemSMS. Det svarer til 53,7% af befolkningen.

Derudover er det et tal, der er stigende, så man kan sagtens forestille sig, at det i fremtiden er muligt for offentlige institutioner at nå endnu flere danskere gennem NemSMS-løsningen.

sms-gateway service
sms-sender

SMS2GO er en af Danmarks mest stabile udbydere

Vi har måske Danmarks bedste og mest stabile beskedplatform, som siden 2004 er gennemtestet og brugt af de største virksomheder og offentlige institutioner i Danmark.

Vi integrerer med alle systemer og er eksperter i at hjælpe dig til den rigtige løsning. Hvilket kodesystem (eks: C#, JAVA, PHP, ASP.NET, JSON) i anvender er ligegyldigt, da vi er kompatible med alt.

SMS2Go Gateway er som en de få rigtige SMS-leverandører i Danmark direkte forbundet til de danske teleselskaber. Det betyder kortest vej til modtager og dermed den sikreste måde at få leveret budskabet.

Vi har endda vores egen app til virksomheder, som vi kalder SMS2Go App.

Med SMS2Go App, kan bruger nu modtage SMS beskeder sikkert og nemt direkte i App’en.

Således kan indhold og data sikres samt lovliggøres i forhold til GDPR regler om personfølsomme data. Ved at bruge app’en kan du også sikre korrekt levering af SMS beskeder i udenlandske områder med svag operatørdækning, samt besværlige roaming regler.

App’en bruger mobilt data og/eller wifi til at modtage beskederne, igennem PUSH notifikationer.

SMS gateway som public service

Vi tilbyder også løsninger til offentlige myndigheder, der har behov for at sende informationer ud til borgerne.

I forbindelse med corona-pandemien har vi eksempelvis håndteret sundhedsmyndighedernes kommunikation med borgerne omkring testsvar og flere andre ting.

Vi har ligeledes været med til at implementere det offentlige NemSMS-system i mange regioner og kommuner.

sms-beskeder

Prøv os uden binding i 14 dage og helt gratis

Du kan roligt teste med vores lille gratis pakke af SMS beskeder 

sms2go developer

Er der noget du vil spørge om?

Send en SMS med dit spørgsmål til 1276 eller

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Det har andre spurgt om (FAQ)

  Kan jeg oprette alle de klubber / lister jeg vil? 

  Ja – du kan oprette alle de lister du ønsker. Vær dog opmærksom på at medlemsantallet er afhængig af abonnements type. 

   

  Hvad er jeres kapacitet hvis jeg vil sende til mange tusinde på en gang? 

  Vi bulker altid kampagner ud. Vi skelner imellem straks trafik og kampagne trafik. I vores administration er det muligt at vælge prioritet samt Queue size. 

   

  Kan jeg modtage svar på mine kampagner? 

  Ja – hvis du vælger at tilkøbe 2-vejs trafik på dine liste kan du modtage svar. Svar kan endvidere videresendes til din egen SMS, Mail mv.