SMS gateway API og integration

API, en forkortelse af Application Program Interface, er et sæt rutiner, protokoller og værktøjer til opbygning af softwareapplikationer. API’en fortæller, hvordan softwarekomponenter skal interagere, og API’er bruges også ved programmering af grafiske brugergrænseflader.

 

Vores SMS2GO-API giver udviklere mulighed for at integrere vores løsninger i deres applikationer og eksempelvis sende SMS’er til flere numre på én gang eller sende beskeder til en foruddefineret gruppe af telefonnumre. Vores udviklere vil også gerne være behjælpelige med at integrere vores SMS2GO-API i netop din virksomhed eller organisations software-løsninger.

Via API’en kan vi desuden kontrollere status for de sendte meddelelser, se leveringsrapporter og gruppeleveringsrapporter.

Når vi først har integreret vores API i en applikation, kalder applikationen på de parametre der skal bruges, når det er nødvendigt. De krævede parametre kan være SMS Service URL, brugernavn, adgangskode, mobilnummer, besked osv.

send sms
send sms

Vores API integrerer SMS2GO i din virksomheds software

Med vores API kan du integrere funktionaliteten fra vores SMS gateway i din virksomheds egen software.
Vores API til SMS’er kan samle funktionerne fra flere tjenester i ét stykke software, så du får et større overblik over opgaverne. Samtidig kan du spare tid i dit daglige arbejde. For mange bliver hverdagen stadig travlere, og det kan være en fordel at samle sine arbejdsopgaver på så få platforme som muligt.

Send SMS’er internt og eksternt via virksomhedens software

Vidste du, at du med vores SMS2GO API også får mulighed for at integrere funktionerne fra SMS2GO i de programmer, du i forvejen bruger i din virksomhed?

Det betyder, at du vil have mulighed for at sende SMS’er internt og eksternt via virksomhedens software.

SMS-indbakke og leveringsrapport

Med vores API kan du integrere funktionaliteten fra vores SMS gateway i din virksomheds egen software.
Vores API til SMS’er kan samle funktionerne fra flere tjenester i ét stykke software, så du får et større overblik over opgaverne. Samtidig kan du spare tid i dit daglige arbejde. For mange bliver hverdagen stadig travlere, og det kan være en fordel at samle sine arbejdsopgaver på så få platforme som muligt.

Send SMS’er internt og eksternt via virksomhedens software

Du vil også have mulighed for at integrere en to-vejs SMS-funktionalitet i virksomhedens software, så du nemt kan håndtere indgående SMS’er direkte i egne programmer.

Via API’en kan vi også opsætte en indbakke, så du kan se og svare på alle indgående SMS’er, og du får også leveringsrapporer via API’en.

Du kan kommunikere med vores API på alle mulige kodesprog, eksempelvis PHP, .NET, JAVA, PERL, Python og mange andre.

send sms

konkrete eksempler på, hvordan du kan implementere SMS2GO:

SMS fra PC

Hvis du benytter email-2-SMS, vil din e-mail gennem vores gateway nå din modtager som en SMS. Fordelen ved SMS’er er naturligvis, at modtageren ser beskeden øjeblikkeligt, og at du ikke er afhængig af, at modtageren kigger i sin e-mail indbakke. Du risikerer heller ikke, at din e-mail ender som spam.

Med SMS fra PC har du mulighed for at:

 •   Sende SMS’er fra din computer som en samlet gruppebesked
 •   Sende SMS-beskeder som markedsføring: Gode tilbud, alarmer, driftsinformation eller påmindelser som SMS’er til en større kundegruppe
 •   Flette SMS’er med navne fra dit kundekartotek, så samtlige SMS’er når modtagerne med korrekte navne og dermed får et personligt ”touch”.

Email til SMS

SMS2Go giver dig mulighed for SMS til e-mail, og du vil være i stand til at bruge din eksisterende e-mail-klient eller implementere vores funktioner i din virksomheds software.

Du får dermed en hurtig, nem og overskuelig tjeneste, som ikke blot kan bruges til at sende mail til SMS, men også SMS til e-mail. Vores 2-vejs SMS-funktion gør det nemlig muligt at både sende og modtage SMS-beskeder gennem din foretrukne e-mail-klient.

SMS til email – send SMS’er via email

Vi genererer en særlig SMS-kode, som du bruger som modtageradresse. Vores gateway vil kode din email om til en SMS, når du sender den og levere den direkte på modtagerens mobiltelefon som hvilken som helst anden SMS.

Modtag og svar på SMS’er i dit eget mailsystem

Vi opretter et dedikeret telefonnummer som gør det muligt at modtage og svare på SMS’er gennem din e-mail-klient. Du har dermed mulighed for at benytte både SMS til e-mail og mail til SMS i dit eget system.

En konkret user-case for integration af en SMS gateway API

Her følger en fiktiv historie om, hvordan vores SMS gateway kan bruges til både internt og eksternt at kommunikere driftsmeddelelser.

“Kom til mødelokale 2 om 5 minutter. Virksomheden har været udsat for et hackerangreb”. 

Sådan lyder SMS’en, der på samme tid bliver modtaget af tre forskellige medarbejdere i virksomheden. Afsenderen er virksomhedens IT chef. I dette øjeblik sidder han ved frokostbordet i virksomhedens kantine. Han har netop selv modtaget en driftmeddelelse på SMS, som har gjort ham opmærksom på den potentielle katastrofe.

Virksomheden arbejder med hosting og cloud-løsninger – blandt andet en række webshops. Virksomheden har naturligvis backup af den fornødne data, men et hackerangreb har alligevel potentiale til at skabe driftsforstyrrelser, og det kan potentielt betyde mistet indtjening og nedetid for de mange webshops.

 

Email-2-SMS

IT-chefen sender en e-mail til de medarbejdere, som skal løse problemet sammen med ham. Virksomheden er kunder hos SMS2Go, og har derfor setuppet til at omdanne e-mails til SMS-beskeder.

Integrationen med virksomhedens øvrige software sørger selv for at omdanne e-mailen til en SMS-besked, som derefter bliver sendt til de relevante medarbejdere.

IT-chefen har allerede oprettet grupper med virksomhedens medarbejdere i forskellige afdelinger. Det gør, at han med få klik kan sende gruppe-SMS’er til hele afdelinger eller særlige medarbejdergrupper gennem sin email. Det er dog ikke nødvendigt at indkalde en hel afdeling i dette tilfælde. I stedet finder han manuelt medarbejdernes individuelle kontaktoplysninger, og fortæller systemet, at de skal kontaktes via SMS.

 

Effektiv kontrol

På vej tilbage til sit kontor kan han tjekke status på den SMS, han netop har afsendt til sine tre medarbejdere. Han logger ind på SMS2Go’s brugerflade, hvor han kan se, at SMS’erne er nået frem til modtagerne.

På kontoret tænder IT-chefen sin computer og finder kartoteket med kundernes mobilnumre frem. Inden han går til mødelokalet finder han hurtigt den kundegruppe, han vurderer er i farezonen for at blive berørt af angrebet. Via den API-løsningen, som gør at funktioner fra SMS2Go kan benyttes direkte i virksomhedens egne it-løsninger og specifikt software, sender han hurtigt en gruppe-SMS til kunderne:

”Kære kunde. På grund af en mulig trussel er vi nødt til omgående at opdatere enkelte servere. Der kan opstå mindre driftsforstyrrelser den næste halve time. Vi beklager. Mvh IT Virksomheden.”

IT-chefen og de tre medarbejdere finder hurtigt truslen og omfanget af problemet. De opdaterer de påvirkede servere og sikrer, at driften ikke længere er truet. Efterfølgende sender IT-chefen via sin computer en opdatering til kunderne:

”Vi har nu gennemført opdatering af servere og har genoprettet normal drift. Kontakt os, hvis du oplever problemer efterfølgende. Mvh IT Virksomheden.”

send sms

Hvad kan man bruge en sms-gateway til?

SMS-nyhedsbreve

En oplagt måde at bruge en SMS gateway på er til at udsende SMS-nyhedsbreve. Når abonnenter tilmelder sig din liste, kan du sende dem et SMS-nyhedsbrev med information om særlige rabatter eller specielle begivenheder.

SMS-grupper

Funktionen SMS-grupper gør, at du kan importere telefonnumre og navne til en modtagerliste, du definerer på forhånd (fx kunder eller medarbejdere). Når listen er klar, kan du bruge en funktion til at indsætte individuelle navne i en standard-besked for at gøre beskederne mere personlige.

SMS til reservationer

En SMS gateway kan også være nyttig for eksempelvis restauranter, der gerne vil give gæster mulighed for at skrive sig selv og/eller bekendte på en gæsteliste via SMS. Navnene fra listen kan nemt eksporteres til Excel og printes ud.

SMS-afstemninger

Du kender sikkert funktionen fra fjernsynet, hvor du kan stemme på din yndlingsdeltager fra Vild med dans eller X Factor. Det er muligt på grund af en SMS gateway. Med SMS2Go kan du også benytte SMS-afstemninger til at registrere dine kunders holdning til et bestemt emne eller spørgsmål. Resultatet af afstemningen kan automatisk eksporteres til Excel.

SMS-notifikationer

Stadig flere webshops bruger en SMS gateway til at holde deres kunder orienteret om ordrestatus og forsendelse af pakker. Læger, tandlæger og frisører bruger systemet til at minde patienter og kunder om, at de har en konsultation. Cykelsmede og værksteder sender en SMS, når bilen eller cyklen er klar til afhentning. Transportselskaber informerer om forsinkelser og aflyste afgange.

SMS-konkurrencer

SMS-konkurrencer er en anden funktion, som en SMS gateway giver. Med denne funktion kan du afholde konkurrencer og lade systemet trække én eller flere vindere helt automatisk. Hvis du selv ønsker at finde en vinder, kan du eksportere alle deltagere, der har svaret rigtigt, til Excel.

Andre eksempler på brug af SMS2Go

Historien ovenfor kunne være et ægte eksempel fra en arbejdsplads, hvor der hurtigt er behov for at informere medarbejdere og kunder om et problem, der pludselig er opstået.

Men driftsmeddelelser på SMS kan naturligvis også bruges til at give kunder besked om driftsændringer, der allerede er planlagt. SMS2Go kan også anvendes praktisk i situationer som:

 •   Strømsvigt – Informer dine kunder hurtigt, hvis der opstår et strømsvigt.
 •   Politi/brandvæsen – Hold medarbejdere opdateret løbende i forbindelse med aktioner eller pludseligt opståede begivenheder.
 •   Store virksomheder (lufthavne, forlystelsesparker, sygehuse) – få hurtigt omdirigeret arbejdskraft til de områder, hvor behovet er størst.
 •   Transportfirma – Intern kommunikation om eksempelvis forsinkelser og statusmeddelelser til kunden om, hvornår hun kan forvente at modtage sin pakke.
 •   Vejr – opdatering om afbrydelser/aflysninger af åbningstider, drift, transport eller andre udfordringer.
 •   Energiselskaber – informering af kunder om planlagte afbrydelser af fjernvarme på grund af kabelarbejde eller andet
 •   Skoler/andre uddannelsesinstitutioner – Information til elever om ændringer i skemaet eller i forbindelse med eksamen
 •   Oplysning kommunalt – Besked til borgere om vigtige beskeder i deres e-mail. Eks. ”Du har modtaget vigtig besked fra kommunen”

·   Oplysning fra virksomhed – Automatiske beskeder som: ”Tak for din bestilling, Vi har sendt ordrebekræftelse og faktura til din email.”

sms2go code

Vi tilbyder en billig SMS gateway

Hos SMS2Go tilbyder vi en billig prøveperiode, så du kan se, om vores SMS-gateway lever op til dine krav. Uanset om du bruger os som virksomhed, organisation eller privatperson.

Med SMS2Go får du en billig SMS-gateway til din kundekontakt, markedsføring eller begge dele.

Som erhvervsdrivende har du måske overvejet at bruge SMS’er som kommunikationsform, enten til korte orienterende beskeder eller servicemeddelelser eller som et led i din branding af virksomheden eller markedsføring af produkter eller ydelser. I så fald er du formodentlig på udkig efter en billig SMS gateway, som kan efterleve alle dine behov.

Prøv os uden binding i 14 dage og helt gratis

Er du i tvivl om, hvad en billig SMS gateway kan bidrage med til din virksomhed? Ring til os og lad os tage en uforpligtende samtale. Du er også meget velkommen til at skrive os en e-mail med dine spørgsmål.

Vi har måske Danmarks bedste og mest stabile beskedplatform, som siden 2004 er gennemtestet og brugt af de største virksomheder og offentlige institutioner i Danmark.

Vi integrerer med alle systemer og er eksperter i at hjælpe dig til den rigtige løsning. Hvilket kodesystem (eks: C#, JAVA, PHP, ASP.NET, JSON) i anvender er ligegyldigt, da vi er kompatible med alt.

SMS2Go Gateway er som en de få rigtige SMS leverandører i DK direkte forbundet til de danske teleselskaber. Det betyder kortest vej til modtager og dermed den sikreste måde at få leveret budskabet.

Er der noget du vil spørge om?

Send en SMS med dit spørgsmål til 1276 eller

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Det har andre spurgt om (FAQ)

  Kan jeg oprette alle de klubber / lister jeg vil? 

  Ja – du kan oprette alle de lister du ønsker. Vær dog opmærksom på at medlemsantallet er afhængig af abonnements type. 

   

  Hvad er jeres kapacitet hvis jeg vil sende til mange tusinde på en gang? 

  Vi bulker altid kampagner ud. Vi skelner imellem straks trafik og kampagne trafik. I vores administration er det muligt at vælge prioritet samt Queue size. 

   

  Kan jeg modtage svar på mine kampagner? 

  Ja – hvis du vælger at tilkøbe 2-vejs trafik på dine liste kan du modtage svar. Svar kan endvidere videresendes til din egen SMS, Mail mv.